Het startmoment van Met Belgerinkel naar de Winkel in Grobbendonk, de campagne waarbij de inwoners worden aangespoord om zoveel mogelijk hun boodschappen met de fiets te doen, vindt dit jaar plaats op woensdag 8 april, tijdens de doortocht van de Scheldeprijs.

Burgemeester Herman Cambré zal om 14.30 uur op de parking aan het Astridplein een fietswedstrijdje houden tegen één van onze schepenen. Zij zullen om ter snelst een ballon moeten doen ploffen door trapbewegingen.

Er worden 2 koersfietsen op rollen voor volwassenen voorzien en 2 koersfietsen op rollen voor kinderen. Inwoners die dit wensen kunnen achteraf tegen elkaar verder fietsen. Ze kunnen een strookje invullen met hun gegevens en maken dan kans op een picknickmand voor 2 personen. De kinderen krijgen ter plaatse een leuk gadget!

Nog tot 30 mei 2015 organiseert de gemeente Grobbendonk i.s.m. Bond Beter Leefmilieu, Gezinsbond en Unizo, opnieuw de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel'.

Met deze campagne willen we klanten van de handelszaken in de gemeente Grobbendonk aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. Deze campagne motiveert inwoners bovendien om meer bij afzonderlijke detailhandels te winkelen. Zo draagt de campagne op diverse domeinen bij aan de leefbaarheid van onze gemeente.

Klanten die te voet of met de fiets winkelen, worden door de handelaars beloond met een Belgerinkelsticker met unieke code. Na registratie van deze code via www.belgerinkel.be maakt men binnen de 24 uur kans op een Belgerinkelprijs. Deelnemers die niet via internet kunnen registreren, kunnen de stickers op een spaarkaart kleven en deze deponeren in de spaardozen in het gemeentehuis, in de gemeentelijke bibliotheek, bij de dienst toerisme en in de sporthal in Bouwel. Zij maken dan ook kans op de prijzenpot, exclusief voorbehouden voor de inwoners van Grobbendonk.

Handelaars kunnen voor meer info terecht bij Peggy Veraghtert, dienst lokale economie op het nummer 014 50 78 67 of via peggy.veraghtert@grobbendonk.be.